Jelentkezzen be csoportos látogatásra, akár nyitva tartási időn kívül is!

A gyűjtemény az év majdnem minden napján nyitva áll az előre bejelentkezett csoportos látogatók számára. A tavasztól őszig tartó időszakban ajánlatos legalább 10 nappal előre bejelentkezni, de mindenképpen jelezzék érkezési szándékukat legkevesebb egy nappal előre. Bejelentkezéshez töltsék ki az oldal alján található mezőket. (Ha ez valamiért macerás, akkor keressenek bennünket telefonon: 0036 76 486 616)

Miért szükséges előre bejelentkezni?
Azért, hogy minden látogató, minden csoport személyre szabott tárlatvezetésben részesüljön. Előnyös, ha a foglalkozásokon csak az összeszokott közösség (iskolai osztály, munkatársi közösség stb) tagjai vesznek részt, így mindenki oldottabban próbálhatja ki a hangszereket, élheti át a közös zenélés élményét.

Mire számíthat egy látogató csoport?
A Leskowsky Hangszergyűjtemény minden korosztály számára, a kiscsoportos óvodástól egészen nyugdíjas korig szórakoztató, élő zenés tárlatvezetést, előadást nyújt. A 45-60 perces program során a résztvevők mindenféle előképzettség nélkül is átélhetik a zenélés örömét.

A diákokat a Hangszergyűjtemény fő kiállítóterei várják. Itt szórakoztató, zenés előadások és interaktív foglalkozások keretén belül megismerkedhetnek a legérdekesebb hangszerekkel. Zenei, földrajzi, kultúrtörténeti, fizikai ismereteik szórakoztató, kísérletező, megtapasztaló formában gazdagodnak.

A felnőtt csoportok élő zenés hangszerbemutatón keresztül ismerhetik meg a magyar népi hangszerek világát, valamint távoli kultúrák különleges hangszereit. A látogatók kézbe foghatják, kipróbálhatják a hangszereket, megtapasztalhatják a közös zenélés élményét.

A bejelentkezés során az alábbi információkat legyenek szívesek megadni: Érkezés pontos időpontja (a program 45-60 perces igény szerint); A csoport létszáma és kora, amennyiben általános iskolások; A csoportvezető neve, mobilszáma; Honnan érkeznek? Település, intézvény; Jártak-e már nálunk?