Nyitva tartás: Kedd-vasárnap 10:00-17:00. T: +36 76 486 616

Házirend

A Leskowsky Hangszergyűjtemény keddtől vasárnapig, 10:00-től 17:00 óráig, illetve a rendezvények végéig van nyitva. Hétfőn zárva van a Gyűjtemény. Ettől eltérő rendkívüli nyitva tartásunkról a www.hangszergyujtemeny.hu hivatalos honlapunkon adunk tájékoztatást.

A Hangszergyűjteményt és rendezvényeinket érvényes belépőjeggyel lehet látogatni. Ez alól kivételt képeznek az ingyenes programok. Belépőjegyét a helyszínen, vagy on-line is megvásárolhatja a www.tixa.hu/hangszergyujtemeny oldalon keresztül. Csoportos látogatóink számára előzeteses időpontfoglalás szükséges, melyet telefonon, vagy a weboldalunkon keresztül tud megtenni.

Kerekes székes vendégeink részére a Hírös Város Turisztikai Központon keresztül érhető el a lépcsőjáró és a lift. Munkatársaink készségesen segítenek a bejutásban.

A Leskowsky Hangszergyűjtemény kiállítási tárgyai mindenkit játékra csábítanak, de azokat kipróbálni, azokhoz hozzányúlni csak a Gyűjtemény munkatársának előzetes engedélyével szabad. Nem minden hangszer van kipróbálható állapotban. Munkatársaink örömmel segítenek a hangszerek megszólaltatásában. Munkatársaink erre vonatkozó utasításait minden esetben be kell tartani. Látogató által okozott kár esetén a Gyűjtemény az esetet jogi útra terelheti.

A Hangszergyűjteményt mindenki saját felelősségére látogathatja.

A kiállított hangszerek épségének megóvása érdekében a kabátokat és hátizsákokat az arra kijelölt helyen kell hagyni.

A látogató a Leskowsky Hangszergyűjtemény területére történt belépéssel kifejezetten elfogadja, hogy ott kép- és hangfelvétel készülhet, amelyen látogatói minőségében bármely látogató feltűnhet, de a felvétel felhasználásával összefüggésben semmilyen követeléssel nem élhet sem a leskowsky Hangszergyűjteménnyel, sem a szervezőkkel vagy a felvétel készítőivel, illetve a felvételt bármely más érvényes jogcímen felhasználókkal szemben.

A Leskowsky Hangszergyűjteményben kizárólag saját használatra készülő amatőr fényképek készítése engedélyezett. Minden egyéb esetben előzetesen kell engedélyt kérni az info@hangszergyujtemeny.hu e-mail címen.

Vakvezető kutya kivételével állatot, fegyvert vagy annak látszó tárgyat, illetve egyéb életre, testi épségre, egészségre veszélyes tárgyat, vagy anyagot tilos behozni a Leskowsky Hangszergyűjtemény területére. Közlekedési eszközt (pl. kerékpár, roller, kismotor, görkorcsolya, gördeszka stb.) a hely szűke miatt nem lehet behozni a Gyűjteménybe. Azok elhelyezésében munkatársaink segítenek.

Megkérjük, hogy ételét, italát a látogatás előtt fogyassza el, azt ne hozza be a Gyűjteménybe.
Dohányozni az egész épületben tilos.

Rendkívüli esemény esetén a látogató köteles pontosan betartani a Gyűjtemény dolgozóinak utasításait, valamint az épület kiürítési tervében szereplő előírások szerint viselkedni.

A Gyűjtemény területén elhagyott értéktárgyakért az intézmény nem vállal felelősséget.

A Gyűjtemény dolgozóinak intézkedései és a Házirend a vendégekre nézve kötelező érvényűek.

A fentiek a Házirend szabályai. Az a látogató, aki a jelen házirendet megsérti, figyelmeztetés után meghatározott időre vagy véglegesen kitiltható az épületből, és ellene hatósági eljárás is indítható. A házirend megszegéséből fakadó károkért a házirendet megszegő, vagy a házirendet megszegő személyért felelős személy felel. Amennyiben a házirend megszegése egyben jogszabálysértést is jelent, a házirendet megszegő, vagy a házirendet megszegő személyért felelős személy viseli a jogszabályi felelősséget, és őt terhelik az esetleges jogszabályi szankciók.

A házirend betartása közös érdekünk, ehhez kérjük tisztelt vendégeink segítségét. Kedves vendégeink együttműködését előre is köszönjük, és egyben örömmel várjuk Önöket a hangszerek varázslatos világában!