Nyitva tartás: Kedd-vasárnap 10:00-17:00. T: +36 76 486 616

Gyakori kérdések

Megkérdezzük Ön helyett, amit jó tudni.

A Leskowsky Hangszergyűjtemény Magyarország legnagyobb látogatható, interaktív hangszergyűjteménye. Kecskemét belvárosában, kényelmes környezetben várja a látogatókat. Az itt kiállított instrumentumok közül nagyon sok olyan, ami megszólal és a látogatók is kipróbálhatják.Bővebben rólunk
A Hangszergyűjtemény keddtől vasárnapig 10:00-17:00-ig tart nyitva. Hétfőn zárva van a Gyűjtemény. A pénztár minden nap 16:30-kor zár. Kérjük, hogy az ünnepekhez kapcsolódó nyitvatartást az aktuális híreink között keresse.
A hangszergyűjtemény egyéni látogatók számára előre bejelentkezés nélkül is látogatható nyitvatartási időben. Csoportos látogatás esetén érdemes előre bejelentkezni. Csoportos látogatásról minden információ ide kattintva található.
Belépőjegy árak:
Egyéni felnőtt: 1000 Ft
Egyéni gyermek (2-14 éves korig): 750 Ft
Családi jegy (két felnőtt, két 14 év alatti gyermek): 3000 Ft
Kiegészítő jegy családi jegyhez: 500 Ft (A családi jegyhez minden további 14 év alatti gyermek jegye)

Csoportos felnőtt (min. 10 fő, szervezett csoport): 750 Ft
Csoportos gyermek (min. 10 fő, szervezett csoport): 600 Ft

Gyermekcsoporttal érkező 2 fő kísérő látogatása díjmentes.

Fizetési módok:
Fizethet készpénzzel, banki előreutalással (ennek részleteit munkatársunkkal egyeztesse), bankkártyával.
VISA, Matercard, American Express, Maestro, Visa Electron, Union Pay és SZÉP Kártyával is fizethet. Természetesen működik a PayPass.
Belépőjegyet csak a Leskowsky Hangszergyűjteményben lehet venni. A főlépcső mellett jobbra lévő bejáraton kell feljönni hozzánk. Programjainkra személyesen is csak itt, vagy online vásárolhat belépőjegyet.
Látogatóink okostelefon segítségével jobban megismerhetik a hangszerek történetét, azokról tradicionális használatáról videókat, képeket nézhetnek. Telefonjukra töltsék le a Hangszergyűjtemény applikációját innen, vagy a recepción olvassák le Android vagy iPhone készülékükkel a QR-kódot és az applikációval máris bővebb információt szereznek a hangszerekről. Mindehhez természetesen ingyenes wifit biztosítunk. Minderről bővebbenitt olvashat.
Igen, a Leskowsky Hangszergyűjtemény akadálymentesített.

Mozgáskorlátozottak a Hírös Város Turisztikai Központ bejárata felől tudják az alagsorban lévő liftet megközelíteni. Az 1. emelet a Leskowsky Hangszergyűjtemény.

Vakokat és gyengénlátókat is nagy szeretettel fogadunk, hiszen munkatársaink segítségével szinte az összes hangszert kézbe lehet fogni.

A siketek és halláskárosultak is új élményekkel gazdagodnak Gyűjteményünkben, hiszen vannak olyan hangszerek, melyek hangját egész testel érezni lehet, valamint olyan dobok, melyeknek a membránja minden hangot felerősít. Ezzel a technikával a kézzel is lehet "hallani".
Igen. A Hangszergyűjteményben lévő múzeum shopban hangszeres témájú könyvek, képeslapok, különleges zenei CD-k, népi hangszerek kaphatók. Mindenki megtalálhatja ízlésének és pénztárcájának megfelelő ajándékot, emléket. Bővebben a múzeum shopról.
Igen, kifejezetten javasoljuk a kisgyermekeseknek a látogatást. 2 éves kor alatt díjmentesen jöhetnek be a picik. A legkisebbek puha szőnyegen fogdoshatják, ütögethetik, fújkálhatják a hangszereket, míg a nagyobbak a gyűjtemény többi darabjával barátkoznak. Kifejezetten ajánljuk a Hangszerbabusgató foglalkozásainkat.
Igen. A Leskowsky Hangszergyűjtemény egyik legfőbb célja az, hogy a hangszerek világát szó szerint kézzelfogható közelségbe hozza a laikusok számára is. Rengeteg kipróbálható hangszerünk van. Azokat a hangszereket, melyek a kiállító vitrineken kívül helyezkednek el, kérdés nélkül is meg lehet szólaltatni, de munkatársain segítségével akár a vitrinben lévő hangszert is kézbe foghatja.
A Hangszergyűjteményben saját használatra készíthet fényképet. Viszont DSLR fényképezőgéppel a hangszerekről külön, vagy közelről -még saját felhasználásra is- csak előzetes egyeztetés után készíthet csak képeket.
Professzionális hangszerfotózásra előzetes egyeztetés alapján van lehetőség.
Nem foglalkozunk értékbecsléssel és hangszert sem várárolunk telefonos, vagy internetes megkeresés alapján. Javasoljuk az on-line hírdető portálokat. Amennyiben úgy gondolja, hogy az Ön különleges hangszerének legjobb helye a mi gyűjteményünkben lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot.Bármilyen további kérdés esetén kollégáink készséggel állnak rendelkezésre.